Ingrediënten:

  • 2 (liefst rijpe) bananen

  • 100 gram amandelmeel
    (of 100 gram havermout)

  • 2 eieren

Ingrediënten:

  • Snufje zout

  • 2/3 theelepel bakpoeder

  • Flinke hand walnoten (of andere noten)

Ingrediënten:

  • Flinke hand rozijnen (of dadels of vijgen)

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Prak de bananen en meng deze met de eieren, het meel, bakpoeder en snufje zout tot een glad mengsel in de blender.

  • Hak de noten grof en roer ze samen met de rozijnen door het beslag.

  • Vouw een vel bakpapier netjes in een cakeblik. (Zo koekt het brood straks niet aan) En giet het mengsel erin. Plaats het in de voorverwarmde oven voor ca. 55 minuten op 180 graden.

  • Zodra het bananenbrood klaar is laat je het nog even afkoelen, zodat het brood iets steviger wordt.

  • Smakelijk eten!